Всесвітня організація охорони здоров'я склала рейтинг країн, в яких найбльше людей вчиняють самогубства. На жаль, Україна також потрапила до цього списка.

Так, за статистикою, у світі кожні 40 секунд 1 людина убиває себе. Більше того, до сумного списку входять і країни з високим рівнем життя, - йдеться у звіті ВОЗ.

Найбільша кількість суїцидів зустрічається серед чоловіків. А серед смертності молодих людей віком від 15 до 29 років самогубства стали другою провідною причиною.

Україна у цьому рейтинге зайняла 24 місце. Останнім часом у нашій країні частими є випадки самогубств серед військовослужбовців.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Способом покінчити з собою вони вибирають вогнепальну зброю, петлю або стрибок з висоти. Також причиною, що передує суїцик експерти називають зловживання алкоголем.

Однак, варто зазначити, що останнім часом ситуація поліпшується.

На останній позиції рейтингу виявилася Польща, там найменше людей йдуть з життя шляхо самовбивства. Серед 40 мільйонів населення цієї країни майже 100 000 добровільно розлучаються з життям.

На перших місцях у списку опиниись такі країни:

3 місце — Південна Корея. Найчастіше причинами суїцидів в такій розвинутій і багатій країні є конфлікти в сім'ях і сильний соціальний тиск.

Південна Корея

2 місце посіла КНДР - закрита тоталітарна держава, яка існує відокремлено і практично не підтримує контакт з іншим світом. У країні високий рівень безробіття, сильний голод і соціальний тиск. Закони в країні дуже суворі, тому не рідко зустрічаються випадки сімейного самогубства, щоб уникнути покарання.

КНДР

А на першому місці Топу виявилася Гайана. У цій країні найчастіше зустрічаються суїциди серед жителів сільської місцевості. В державі у вільному доступі знаходяться смертельні наркотики, процвітає алкоголізм і сімейне насильство. Тут також мають місце і ритуальні жертвопринесення.

Гайана

Нагадаємо, близько 450 мільйонів людей на планеті страждають через шизофренію, різні залежності та депресії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо, чому пішов з життя зірка "Гаррі Поттера".

Також Знай.ua писав, що кияни знашли Загорнутий у ковдру труп посеред міста.

Дивіться: Дитина зняла власне самогубство