У МОН затвердили умови прийому абітурієнтів на 2019 рік. Відповідний наказ підписала міністр освіти Лілія Гриневич. Передає "Освіта.UA".

Так в документі прописані основні правила проведення вступної кампанії до установ вищої освіти, які є обов'язковими для вищих навчальних закладів.

Що потрібно знати для вступу на перший курс:

В наступному році абітурієнти подаватимуть заяви про вступ тільки в електронній формі. За винятком окремих категорій абітурієнтів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів та завантаження необхідних документів почнеться 1 липня.

Прийом заяв і документів від абітурієнтів розпочнеться 10 липня і закінчиться 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів і 22 липня - для осіб, які вступають тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Творчі конкурси проводяться у декілька сесій з 1 по 10 липня (до 12 липня для спеціальності "Музичне мистецтво") включно.

Вступні іспити будуть проводитися з 17 по 22 липня, співбесіди - з 17 по 19 липня включно.

Можна буде подати до семи заяв на місця бюджетного та регіонального замовлень, але не більше ніж за чотирма спеціальностями. Подача заяв на контрактні конкурсні пропозиції обмежуватися не буде.

У 2019 приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 і 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов.

Але, якщо як конкурсний предмет у ВНЗ буде встановлено іноземну мову, абітурієнт має право подавати оцінку з сертифікатів 2018 і 2019 років по одному з іноземних мов на свій розсуд.

Формування рейтингових списків абітурієнтів, які вступають на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів і вступних іспитів, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання або неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного або регіонального бюджету здійснюються не пізніше 18.00 26 липня .

Абітурієнти, які отримають рекомендації, повинні виконати відповідні вимоги до зарахування до 18.00 31 липня.

Зарахування абітурієнтів за кошти державного або регіонального бюджету буде проведено не пізніше 1 серпня, а за рахунок цільових пільгових державних кредитів, кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніше 30 вересня.

Нагадаємо, портал "Освіта.UA" опублікував рейтинг "ТОП-200 Україна" 2018 року, куди потрапили і 39 київських вищих навчальних закладів.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Міністерство освіти і науки України розглядає можливість впровадження обов'язкового тестування з математики в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році.

Також портал "Знай.ua" писав, абітурієнтам 2019 року скоротили терміни подачі документів.