Вперше в історії української армії жінка отримала звання генерал-майора. Нове звання отримала начальник Військово-медичного управління СБУ Людмила Шугалей.

Нагадаємо, що у вересні 2018 року було прийнято закон про можливість українських жінок-військових ставати генералами.

Президент України підписав шість Указів про присвоєння генеральських звань, серед яких про присвоєння звання генерал-майора начальнику Військово-медичного управління СБУ Людмилі Шугалей. Про це стало відомо завдяки опублікованим документам на офіційному порталі президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина яскраво привітала Україну з Днем Захисника. Опублікований в YouTube ролик підготовлений до Дня Захисника України і показує силу українського війська. Варто зазначити, що турецька компанія Haci Productions, що спеціалізується на створенні мотиваційних кадрів для турецької армії привітала українських військових з великим святом.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом з тим варто зазначити, що у неділю, 14 жовтня, відзначається важливе свято - День захисника України. Про історію дати і традиції читайте далі в нашому матеріалі.

Варто нагадати, що в промзоні Авдіївки Донецької області терористи обстріляли українських воїнів 120-мм мінами, розірвані боєприпаси після обстрілу ще дві доби горіли і страшенно смерділи. Ворог міг застосувати заборонені конвенціями фосфорні боєприпаси або ж просто метал оброблено невідомою хімічною речовиною. За словами одного із співрозмовників, міни смерділи, як карбід.

"Бійці відкопали осколки, але тільки залізо потрапляло на сонце — воно починало вирувати. І земля спалахувала при попаданні свіжого повітря на неї", — дізналися журналісти.

Нагадаємо, українські зірки яскраво привітали з Днем захисника.

Як повідомляв Знай.uа в зоні ООС від ворожої кулі загинула дівчина-боєць.

Знай.uа писав, безводний Крим на межі катастрофи, Путін готує війська.