Геннадій Отичко один з членів екіпажу судна "ЯМК-0041", у якого в суботу, 13 жовтня, померла мати, знаходиться на підконтрольній території Україні. Про це повідомила уповноважений з прав людини Людмила Денисова у неділю ввечері в Facebook. Передає "Українська Правда".

Денисова зазначила, що представники уповноваженого супроводжують моряка додому і опублікувала відео зустрічі Отичко з представниками омбудсмена.

Раніше в неділю Людмила Денисова повідомила, що в суботу у одного з членів екіпажу судна "ЯМК-0041", утримуваного на території окупованого Криму, Геннадія Отичко померла мама, і він не може повернутися в Україну, щоб з нею попрощатися.

Після чого вона звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москальковой з проханням розглянути можливість прибуття Отичко в його постійне місце проживання у місті Очаків Миколаївської області у зв'язку зі смертю матері.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Щойно говорила з членом екіпажу судна "ЯМК-0041" Геннадієм Отичком. Він уже на підконтрольній Україні території, повертається в Очаків. Мої представники супроводжують його додому. Коли він туди дістанеться, Геннадій пообіцяв подзвонити мені та розповісти про проблеми та потреби. Я всіляко допомагатиму Геннадію та підтримуватиму його.

Geplaatst door Людмила Денісова op Zondag 14 oktober 2018

Зазначимо, українське судно "ЯМК-0041" затримали 4 травня російські прикордонники в Чорному морі біля мису Тарханкут. У рибалок вилучили кілометри мереж і рибу. Судно і екіпаж (5 громадян України) доставили на територію анексованого Криму.

Проти капітана українського риболовецького судна "ЯМК-0041" (порт приписки - Очаків) Віктора Новицького порушили кримінальну справу про браконьєрство. 11 червня суд в окупованому Криму продовжив йому арешт на місяць.

Повідомляється, що затриманому капітану може загрожувати в окупованому Криму до 5 років позбавлення волі.

Раніше Сергій Легостов - адвокат одного з моряків Руслана Скрипника - повідомив, що українських рибалок понад 1,5 місяці утримують на території прикордонного управління ФСБ Росії в Балаклаві в нелюдських умовах, на них психологічно тиснули, залякували, неодноразово допитували, не допускали адвокатів і консула.

МЗС України направило Росії ноту у зв'язку із затриманням українського риболовецького судна біля берегів Криму і вимагає негайно звільнити судно і екіпаж.

Адвокат Еміль Курбединов заявляв, що захисники будуть домагатися переведення затриманих українських рибалок з судна "ЯМК-0041" в українське консульство в Росії.

Нагадаємо, моряки арештованого українського судна "ЯМК-0041", затримані в свій час російськими окупантами неподалік від анексованого Криму, категорично відмовилися від їжі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, російські прикордонники на озері Сиваш затримали двох українських рибалок.

Також портал "Знай.uа" писав, біля берегів Швеції п'яний капітан з Росії посадив судно на мілину. З чоловіком намагалися зв'язатися моряки, але він не реагував.