Вже 28 жовтня Україна здійснить перехід на зимовий час. Як зазвичай, станеться це в останню неділю цього місяця.

В ніч з 27 на 28 жовтня в 4:00 стрілки годинника необхідно перевести на годину назад, до 3:00. Прес-служба Кабінету міністрів України прийняла відповідне рішення ще у вересні.

Як відомо, кілька років тому уряд вже намагався скасувати переведення годинників, проте невдовзі від цієї ідеї відмовилися.

Необхідність переходів на зимовий і літній час викликана коротким "світловим" днем, який настає з приходом осені в Україні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Медики з року в рік наполягають на тому, що навіть такі, на перший погляд, незначні "стрибки" у часі шкодять здоров'ю, знижують імунітет і збивають біоритми.

Нагадаємо, більшість людей навіть не помітять змін, адже сучасні електронні пристрої переводять годинник автоматично, навіть мікрохвильовки, холодильники. Давно гуляють жарти, що в цей час у нас з'явиться додатковий час для сну. Тим не менш такі зміни в режимі дні можуть серйозно позначитися на здоров'ї.

Медики радять утриматися від прийому алкоголю. Етанол негативно впливає на центральну нервову систему, порушуючи, зокрема, сон. Утриматися від прийому копченостей. При новому режимі харчування вашому організму буде складніше перетравлювати їжу.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", за прогнозом Наталки, похолодання повільно, але впевнено повзе по Україні. У суботу температура знизиться по всій Україні і буде близько +12…+16 градусів, а до неділі до +8…+14 градусів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що українцям повідомили остаточну дату підвищення тарифів за опалення. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на коментар екс-міністра з питань житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка.