Щодня в Україні відбуваються десятки аварій та ДТП, багато з яких відбуваються не тільки по вині водіїв, але й пішоходів.

Пропонуємо розібратися, в яких ситуація вам потрібно буде сплатити штраф.

Найбільше пішоходи порушують - просто перейшовши на червоне світло і в недозволених місцях. Більшість таких неправильних вчинків призводять до смерті не тільки пішоходів, а ще й водіїв.

Якщо зі штрафами для водіїв більш-менш зрозуміло, то пішоходи фактично позбавлені відповідальності за здійсненні порушення. Вони з легкістю наражають себе на смертельну небезпеку та інших учасників дорожнього руху.

Які штрафи передбачені для пішоходів нашої держави?

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відповідб на це запитання можна знайти в Адміністративному кодексі. Також варто відзначити, що це по суті лише 1 штраф, проте за декілька порушень.

Штраф за перехід проїжджої частини в недозволеному місці або порушення сигналів світлофора або регулювальника, тобто перехід на червоне світло. У будь-якому з варіантів - штраф буде один.

За що можуть оштрафувати укрїнаських пішоходів у 2018 році:

Стаття 127, частина перша Адміністративного кодексу

Непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху (регулювальник, світлофор)
Перехід дороги в недозволеному місці
Перехід дороги безпосередньо перед автомобілем (раптовий вихід на проїжджу частину).
Штраф - 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян - 51 грн.

Якщо пішохід порушив правила дорожнього руху і був нетверезим, тоді штраф складе розмір 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 136 грн.

Коли перехід дороги на червоне спричинив виникнення аварійної ситуації, тоді відповідно до статті 127 частини 4 на пішохода може бути накладено штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 170 грн.

Нагадаємо, раніше на українців повісили непомірні штрафи, карати почнуть уже сьогодні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, якими будуть нові штрафи для водіїв та за що їх покарають уже сьогодні.

Також "Знай.uа" писав, про те, що космічні штрафи змусять водіїв робити те, що вони не люблять.