У неділю, 21 жовтня, в Одесі спостерігаються два незвичайних природних явища: навала медуз і комариний "смерч".

Морський порт Одеси
Морський порт Одеси

Про це повідомляють місцеві видання.

У повідомленні йдеться, що в районі 15 і 16 причалів люди помітили небувале скупчення різнокольорових медуз. Повідомляється, що зустрічаються серед них особи до 30 сантиметрів в діаметрі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У той же час у НПП "Тузловські лимани" були помічені численні рої комарів-звонцов, які звиваються над землею, нагадуючи оточуючим смерч. Очевидці розповідають, що ці рої ці досягають висоти до 50 метрів і можуть бути небезпечними для людей.

Місцевий еколог Іван Русєв розповів, що цей вид комарів є одним з наймасовіших комах. Вони не є небезпечними, не харчуються і не можуть вкусити, а самі, як правило стають кормом для риб.

Нагадаємо, у понеділок, 17 вересня, стало відомо, що на пляжах Одеси з'являється все більше мертвих медуз-корнеротів.

Так, через навали морських мешканців українцям не вдається насолодитися оксамитовим сезоном, тому що для того, щоб зайти в Чорне море, доводиться розштовхувати медуз, дотики щупалець яких викликають свербіж і опіки.

Як з'ясувалося, мертві медузи засіяли всі пляжі Лузановки і Морвокзалу. Про це повідомляє видання culturemeter.od.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у 90 км від міста Окленд в Новій Зеландії, на узбережжі океану, місцеві жителі виявили величезну пульсуючу істоту.

Цю інформацію повідомляє Fox News.

Желеподібну субстанцію рожевого кольору виявила родина з дітьми. Морська істота лежало на піску і час від часу посмикувалася, ніби всередині скорочувалися м'язи.

Як виявилось, на берег Окленда викинуло найбільшу в світі волосисту медузу ціанею. В поперечнику її купол досягає довжини до 2 м, а щупальця – до 20 м.

Такі істоти живуть в Арктиці і Тихому океані - місцях, з більш низькою температурою води. Зазвичай цей тип медузи живиться планктоном, дрібною рибою та іншими крихітними організмами.


Також Знай.ua писав про те, що тисячі величезних медуз-корнеротів окупували одеські пляжі.