Батьки героїв Небесної сотні вимагають змінити місце розташування меморіалу пам'яті їхнім дітям. На вулиці Інститутській, де відбувалися ті криваві, трагічні події - вони провели брифінг.

Про це йдеться на сайті Podrobnosti.uа.

На вулиці Інститутський і столиці досі видніються сліди тих трагічних подій лютого 2014 року. Ось, наприклад, це від снайперських куль. Тут має бути меморіал героїв Небесної сотні. Проте не все так просто як би хотілося.

"Це місце називають ще й пятачок смерті".

Саме тут від смертельних поранень загинули відразу кілька активістів майдану. Трагічні кадри тоді облетіли весь світ. Їх загибель та жертва заради нової України докорінно світ та нашу державу. Згодом на цьому місці був побудований меморіал.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Пам'ятний знак у вигляді двох стел із зображеннями героїв небесної сотні та хрест. Просто зараз - батьки героїв вимагають тимчасово перенести цей меморіал пам'яті.

"Зараз це треба в найшвидший час з якнайменшим болем це зробити - пересунути у сторону зробити експеримент потім повернути на місце до чергової річниці. От вся суть", - стверджує Володимир Голоднюк, заступник ГО "Родина Небесної сотні", батько загиблого.

І прокуратура, і батьки героїв небесної сотні вважають, що і нинішній пам'ятний знак не дає нормально проводити слідчі дії. Детальніше, він заважає змоделювати траєкторію прольоту снайперських куль, це потрібно для того, аби з'ясувати, хто вбивав активістів Євромайдану.

24 жовтня має відбутися тендер на будівництво вже великого меморіального комплексу на вулиці Інститутьскій. Закінчити роботи планують до 20 лютого 2019 року. У Генпрокуратурі вважають через такі будівельні роботи слідство взагалі буде загальмоване.

Поки що влада Києва ніяк не реагує на запити генпрокуратури та активістів. До фактичного вирішення цієї дражливої проблеми залишилося менше трьох днів.

Нагадаємо, раніше у Чернігові "ватнику" помстилися за Небесну сотню, прив'язавши до стовпа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що адвокат Небесної Сотні спростував головний фейк про Майдант.

Також "Знай.uа" писав, про те, як Небесна Сотня змінила хід історії.