Незабаром, у першому місяці 2019 року одночасно набудуть чинності кілька урядових нововведень, які кардинально змінять механізми нарахування та оплати ЖКП.

В 2019 році по-новому також запрацюють ОСББ. Цікаво, що українці зможуть відмовитися від послуг централізованого опалення, якщо вмовлять половину своїх сусідів. Про це пише UBR.ua.

Опалення
Опалення

Варто розібратися, чого чекати українцям від нової комунальної революції.

Так, з першого дня 2019 року за кожен день прострочення платежу за ЖКП нараховуватиметься пеня у розмірі 0,01% від суми заборгованості. Тобто за рік штраф складе 3,65% від розміру боргу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

опалення
опалення

При цьому все одно, коли ці борги з'явилися – будуть враховуватися і старі заборгованості, які накопичилися до підписання відповідних договорів.

А ось у травні набуде чинності і порядок нарахування абонплати за постачання послуг (світло, вода, тепло). Навіть якщо ви не користувалися послугою, а на лічильниках завмерли нулі – сплачувати постачальнику все одно доведеться.

Втім, за словами експертів, є надія, що цю норму скасують. Якщо ні, то комунальні платіжки наберуть ваги пропорційно площі квартири.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищення тарифів на газ було неминучим рішенням, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку МВФ. Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Усвідомлюю, що підвищення ціни на газ — рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду, яка зараз дуже потрібна державі. Це рішення необхідне для недопущення в Україні економічної кризи", - зазначив Парубій.

Варто нагадати, що з 1 листопада 2018 року набувають чинності нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, тобто на фіксовану телефонію. Про це Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, повідомила на своєму офіційному сайті.

Нагадаємо, експерти розповіли, як заощадити на опаленні і не витратитися.

Як повідомляв Знай.uа які цифри побачать українці у нових платіжках.

Знай.uа писав, киянам пояснили, чому батареї досі холодні.