Чи впливає перехід на зимовий час на здоров’я людини – тема вічна. Однак, не маожна сказати, що не впливає зовсім, це все міфи. Більшість лікарів готові сперечатися з працівниками енергозабезпеченння, і вони наводять цілком обґрунтовані факти.

Про це пише Politeka.

Цю маніпуляцію проводять з метою економії електроенергії. Така традиція існує у сотні країн по всьому світі. Здавалося б, досить блага думка, але медики продовжують твердити про шкоду таких змін.

Незліченні дослідження щодо впливу переведення стрілок годинника на організм людини, регулярно проводять в багатьох країнах світу. Практично усі результати подібних дослідів зводяться до єдиного висновку: порушення звичного режиму організму негативно позначається на роботі багатьох органів. Але масштаб "катастрофи" залежить виключно від фізичного здоров’я.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Доведено, що внаслідок переведення стрілок помітно збільшується кількість загострень таких захворювань, як гіпертонія, остеохондроз і артрит.агато людей у цей період приходят до лікарів з однаковими скаргами. Здебільшого, вони описують такі симптоми: сонливість, підвищена стомлюваність, порушення сну і дратівливість.

Коли переводити стрілки годиника

Перехід на зимовий час в 2018 році пройде в ніч на 28 жовтня. О 4 годині ранку не забудьте перевести стрілки годинника на одну годину назад.

Переведення годинника на зимовий час затверджений постанoвленіем уряду № 509 oт 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". Традиційно перехід на зимовий час на території нашої країни відбувається в останню неділю жовтня, перехід на літній час – в останню неділю березня.

Цієї осені це буде в ніч на 28 жовтня.

Уперше люди почали переходити на літній та зимовий час у Німеччині за часів Першої світової війни.

Нагадаємо, Євросоюз вирішив відмовитися від переведення годинника. Чи послідує за ним Україна?

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, скільки вони відпочиватимуть в грудні.

Також Знай.ua писав, що в уряді заявили, що в Україні не має жодних економічних обґрунтувань переходу на літній і зимовий час. Влада розглядає можливість відмовитися від цієї традиції.