Українцям мають спростити отримання компенсації у випадку втрати працездатності. Профспілки ініціюють встановлення чіткого порядку отримання страхувальником відомостей про страховий стаж для спрощення отримання страхових виплат, адже сьогодні українцям все ще доводиться збирати купу довідок.

Звернення працівників і страхувальників свідчить про те, що на місцях вимагають до розрахунків по кожному лікарняному листку додавати довідки з Пенсійного фонду з інформацією про страховий стаж застрахованої особи. При цьому, за цими довідками до Пенсійного фонду страхувальники направляють безпосередньо самих застрахованих осіб.

Нещодавно українці звернулись до Мінсоцполітики з проханням розробити єдиний та спрощений механізм отримати дані щодо свого страхового стажу.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На українців відкривають полювання. Лікарняні перевірятимуть

В Україні все частіше трапляються випадки підроблення лікарніних. Не дивлячись на те, що нова медична реформа передбачає автоматизовану систему комунікації лікарів та роботодавців, практика показує, що й систему можна обманути.

В такому випадку соцстрах вдаватиметься до додаткових перевірок.

У разі виникнення підозри щодо справжності листка непрацездатності, який працівник приніс для оплати, комісія може звертатися в управління або його відділення для перевірки правильності його видачі.

Нагадаємо, застрахованими повинні бути всі. Так вирішили народні депутати, які наразі працюють над новим законопроектом говориться №9163. Вони пропонують ввести обов'язкове медичне страхування в Україні.

Як раніше повідомляв Знай.ua, українців, які не застрахуються та не сплачуватимуть щомісячних внесків, чекають штрафи.

Раніше портал Знай.ua писав, що українських водіїв змусять проходити обов'язкове медичне обстеження. Крім того, передбачаються обмеження водіння авто при певних захворюваннях.