У всьому світі співробітники компанії Google – найвідомішого з інтернет-пошуковиків вийшли на акції протесту проти сексуальних домагань на робочому місці. Співробітники вимагають кращого захисту прав жінок та більш прозорої політики компанії.

Проти домагань і сексизму, а також утиски співробітниць за гендерною ознакою вийшли працівники Гугл з Сінгапуру ,Японії, Ізраїлю, Німеччини, Великобританії та Ірландії. Протест виражався в тому, що в 11:00 у четвер, 1 листопада, за місцевим часом, вони стали біля дверей офісу, відмовившись працювати.

Учасники страйку вимагають від компанії змінити підхід до подібних інцидентів. На їхню думку, вона повинна краще захищати права жінок та зробити політику більш прозорою. Співробітники Google висунули п'ять вимог:

1. Припинення примусового арбітражу у випадках переслідування і дискримінації для всіх нинішніх і майбутніх співробітників.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Зобов'язання покласти край нерівності можливостей.

3. Забезпечити прозорість щодо сексуальних домагань.

2. Чіткий, одноманітний, глобально всеосяжний процес безпечного і анонімного попередження сексуального насильства

5. Призначити головного співробітника з питань статевих відмінностей, щоб безпосередньо відповісти на запитання генерального директора і винести рекомендації безпосередньо Раді директорів.

Повідомляється, що за останні два роки як мінімум 48 співробітників були звільнені з-за секс-скандалів. Генеральний директор Google Сундар Пичаи повідомив, що розуміє і підтримує співробітників. Він також пообіцяв посилити покарання за подібні інциденти.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що актриса Наталі Портман у шикарних вбраннях відкрито розповіла про секс-скандал, в епіцентрі якого нещодавно опинилася. В інтерв'ю одному з модних глянцевих видань Портман зачепила тему секс-скандалу в Голлівуді, про яку вже говорять більше року. 37-річна жінка зазначила, що їй було неймовірно боляче усвідомити, що багато хто з її колег-жінок стали жертвами сексуальних домагань.

Також ми писали, що у Каліфорнії гінеколог-збоченець поплатився за свої грішки: понад 500 пацієнток звинуватили його в сексуальних домаганнях.

Джордж Тіндалл, колишній гінеколог з Університету Південної Каліфорнії, звинувачують у сексуальному насильстві, у тому числі в примус до непотрібних аналізів піхви.

Тіндалла був звинувачений більш ніж 500 пацієнтами в судовому процесі за позовами про неприйнятній поведінці, в тому числі про непотрібних аналізах і сексуальному домаганні до пацієнткам шляхом проникнення.

Також раніше повідомлялося, що в мечеті одного з духовних лідерів звинувачують у сексуальному домаганні.