На Донбасі за минулу добу, 3 листопада, українські військові дали проросійським окупантам гідну відсіч та знищили відразу кілька бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Наразі вже відомо, що українським військовим вдалось знищити трьох та поранити стільки ж проросійський бойовиків незаконних збройних формувань.

Крім того відомо, що за минулу добу бойовики "ЛДНР" більше 20 разів застосували зброю різного калібру та роду. Так, зазначається, що двічі незаконні збройні формування відкривали вогонь із забороненої мінськими угодами зброї.

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також в результаті обстрілів терористів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Разом з тим варто відзначити, що раніше голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко розповів, що так звані "вибори" на території "ЛДНР" відіграють значну роль лише у тактичному вимірі планів Кремля.

Так, за його словами ліквідація колишнього ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка виявилась вигідною насамперед для Кремля. Адже завдяки цьому російська сторона змогла взяти паузу, звинувачуючи Україну у кричущому порушенні мінських угод.

Крім того Фесенко відзначив, що Кремлю необхідні вибори лише для так званої легітимізації ватажків бойовиків та подальшого нав'язування їх українській владі у якості переговірників.

Тобто Росія зараз розглядає входження до складу України не окупованих територій Донбасу, а саме республік. Хоча, зазначає Фесенко, це неприйнятно для будь-якого українського керівництва.

Він також відзначив, що є й інший сценарій розвитку подій за яким конфлікт на сходу України буде й надалі заморожуватись і Росія матиме у своєму підпорядкуванні ще дві так звані республіки, та через них буде впливати, як на Україну так і на світових лідерів, погрожуючи відкритою фазою війни.

"Другий сценарій - заморожування конфлікту. У Росії в такому випадку, крім Придністров'я, Абхазії і Південної Осетії, з'являться ще дві опікуваних квазіреспублікі. Тому теж потрібні обрані керівники. Якби "вибори" в ОРДЛО відклали, це означало б, що Росія готова домовлятися на умовах повернення не республік, а територій. Але це зараз для Москви не актуально", - підкреслив Фесенко.

Нагадаємо, Путін приготував українцям сумнівний подарунок.

Як повідомляв "Знай.ua", путінські бойовики накрили українських героїв пекельним вогнем, але дорого за це заплатили.

Також "Знай.ua" писав, що скандального дружка Януковича не витримали навіть у Росії.

Зброя "ЛДНР": що виробляють бойовики на захоплених заводах?