Незабаром з українських аптек можуть зникнути предмети першої необхідності, наприклад, такі як вата, пластирі і крапельниці. Крім того, скоро в Україні аптечних пунктів стане набагато менше.

Про це повідомили в прес-службі аптечної професійної асоціації України.

ліки


Дані зміни торкнуться аптек в тому випадку, коли депутати ухвалять законопроект "Про внесення змін до закону України" Про лікарські засоби "щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще


Новий документ заборонить аптекам продавати громадянам шприци, крапельниці, вату, марлю, пластир, стерильні рукавички та іншу продукцію, яка використовується в медичних цілях.

Крім того, під заборону реалізації також можуть потрапити БАДи, підгузки, дитяче харчування, деякі види лікувальної косметики і це ще далеко не повний список. Звідси виходить, що людина зможе придбати в аптеках тільки лікарські препарати. А щодо шприців та вати, то ці речі доведеться шукати в інших торгових точках.

На сьогоднішній день кількість всіх вищевказаних препаратах в аптеках сягає показника в 30%. Наскільки українські аптеки будуть дотримуватися цього правила, в разі прийняття законопроекту, невідомо.

Нагадаємо, українцські аптеки, побоюючись чергового стрибка долара, перестраховуються та підеімають ціни на медпрепарати. так, передбачається здорожчання ліків щонайменше на 15%, адже аптеки закладають курс долара по-максимуму - 45 грн/дол.

Як повідомляв портал Знай.ua, медична реформа в Україні мое з тріском провалитися, адже в МОЗ заявили про катастрофічну нестачу фінансування. Так, наразі є лише десята частина того, що планується витратити на можернізацію швидкої допомоги.

Також Знай.ua писав про те, що українці вже навесні купуватимуть ліки по-новому.

Дивіться: Програма "Доступні ліки". Чи виконує обіцянки влада?