У неділю, 4 листопада, після трьох місяців перебування на інтенсивному лікуванні померла громадська активістка Катерина Гандзюк.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Медики назвали причини смерті Катерини, пишуть ЗМІ.

Клінічною причиною смерті активістки Катерини Гандзюк визначено відрив тромбу, але загалом зрозуміло — організм потерпілої не витримав наслідків нападу.
Медики розповідають, що тромб під коліном утворився після однієї із останніх операцій.

Батько Катерини Гандзюк, який є лікарем за фахом і постійно перебував разом з донькою, неодноразово звертав увагу медпрацівників лікарні на те, що цей тромб необхідно видалити.

"За кілька днів до смерті активістці зробили ще одну операцію, після чого тромб зрушив з місця", — розповідають журналісти.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Чи стало причиною смерті Гандзюк недбальство лікарів, має показати експертиза.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Водночас, за даними журналістів, на 95% постраждалих ділянок тіла активістки останнім часом було зафіксовано поверхневе заживлення. Більше того, раніше не транспортабельній Катерині було дозволено виїхати на лікування за кордон, і проводити її реабілітацію погодилися в Австрії.

Гроші на лікування нібито було вже зібрано, а контракт з австрійцями підписано.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Нагадаємо, причиною смерті радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк стали відразу кілька обставин.

Про це повідомила група "Хто замовив Катю Гандзюк?" на своїй сторінці в Facebook.

"Офіційна причина смерті:

1) поліорганна недостатність

2) хімічні опіки із залученням 30-39% тіла

3) напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень", - констатували автори повідомлення.

Як писав раніше Знай.ua, поліція передала справу стосовно виконавців нападу на радницю міського голови Херсона, відому громадську Катерину Гандзюк в Службу безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Національна поліція виконала всі необхідні слідчі дії в рамках своїх повноважень і за рішенням Генеральної прокуратури, яке було прийнято сьогодні, 5 листопада, передала справу до Головного слідчого управління Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Також Знай.ua писав про те, що активісти закликають депутата поцілувати могилу Гандзюк.