Президент України Петро Порошенко заявив, що активістка з Херсона Катерина Гандзюк не померла, це було вбивство.

Про це гарант висловися під час зустрічі зі студентською та науковою молоддю із нагоди заснування Фонду президента України щодо підтримки освітніх і наукових програм для молоді.

"Трагічна розв'язка була результатом злочинного нападу. Іншої думки тут і не може бути", — заявив Порошенко.

Також глава держави додав, що розслідування наближаєтся до кінця, судячи з надани, поліцією доказів, уже можна говорити, що злочин практично розкрито.

Порошенко вважає, що вимоги громадянського суспільства про відкритість, неупередженість, прозорість та ефективність слідства — цілком справедливі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Катерина Гандзюк

"Цим ми повинні продемонструвати вірність європейським цінностям. За це ми боролися", — заявив глава держави, підкресливши, що політичні спекуляції на темі вбивства Катерини Гандзюк точно не прояснюють цю справу.

Петро Порошенко

"Закликаю провладні та опозиційні сили не кидатися голослівними аргументами. Ми повинні об'єднатися і забезпечити, щоб розслідування було прозорим й викликало довіру в суспільстві. І не дай Боже робити піар на крові", — особливо підкреслив президент.

смерть активістки

Також Порошенко додав, що він чи не найбільше зацікавлений у тому, щоб справу розкрили і винні понесли суворе покарання.

"Після того, як справа перекваліфікована на вбивство, їм загрожує вища міра покарання", — резюмував Порошенко.

Нагадаємо, спливли нові деталі смерті харсонської активістки Катерини Гадзюк.

Як повідомляв портал Знай.ua, генрокурор Юрій Луценко під час доповіді по справі Гандзюк заявив, що подає у відставку.

Також Знай.ua писав про те, що Катерина Гандзюк померла в лікарні після трьох місяців перебування. Як відомою влітку її облили сірчаною кислотою, жінка отримала 40% опіків тіла.

Дивіться: Померла Катерина Гандзюк