Щорічно 11 листопада відзначається незвичайне і яскраве свято – Всесвітній день шопінгу. Зараз дата не сильно популярна, проте, як тільки люди дізнаються про цей день, то швидко стають в ряди його прихильників. Подробиці про історію та традиції свята дізнайтеся з нашої статті.

Всесвітній день шопінгу 2018: історія свята

У 2009 році китайська інтернет-майданчик «Alibaba Group» здійснила маркетинговий хід під назвою «Всесвітній День Шопінгу», провівши в інтернет-магазині AliExpress величезний розпродаж. Після цього свято стало відзначатися щорічно. Крім того, дуже швидко до цієї ініціативи приєдналися і інші великі інтернет-майданчики.

Варто відзначити, що під час «святкування» Дня Шопінгу в 2013 році «Alibaba Group» за добу заробили 5,8 млрд доларів, перетворивши його на найбільший у світі цілодобовий онлайн розпродаж, який зумів залишити позаду відомі аналоги під назвами «Чорна п'ятниця» і «Кіберпонеділок».

Таким чином, це свято виявляється не зовсім святом, тому що насправді ніхто нічого не відзначає. Це своєрідний день великих знижок, що надаються на певні товари власниками найбільших магазинів по всьому світу. Багато людей часто порівнює День шопінгу з «Чорною п'ятницею». І це цілком логічно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Цікаво, що поширення інтернет-магазинів і зростання їх популярності у всьому світі дозволяють не тільки знайти товари на будь-який смак, але й придбати їх онлайн. Діапазон асортименту інтернет-магазинів зі знижкою в День шопінгу дуже великий і різноманітний. Це означає, що будь-яка людина може знайти для себе, своїх рідних і близьких все, що завгодно: від милих дрібничок до дорогих прикрас, від простого повсякденного одягу до стильних нарядів. Крім того, в такі дні покупець виявляє особливий інтерес до різних гаджетів, електроніки, засобів мобільного зв'язку, а також відео та побутової техніки.

При цьому досвідчені шопоголіки заздалегідь чекають старту продажів. Багато популярних позицій «зникають» з полиць магазинів або сторінок інтернет-сайтів за лічені хвилини. Це підтверджує той факт, що кількість покупців у День шопінгу обчислюється мільйонами, а охоплення продажів – вся планета. Тому, якщо покупки – це однозначно ваше, приєднуйтеся до цього свята.