Нинішня зима буде теплою, з дощем і мокрим снігом.

Про це повідомила завідувачка відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передає Хвиля.

зима
зима

"Зима очікується у нас тепла, на 1-2 градуси вище. У грудні температура може коливатися від 3-4 градусів на північному сході України — Сумська, Чернігівська області — до плюс 5-6 градусів у західних областях та на Закарпатті. При цьому середня максимальна температура за місяць на значній території України може бути вище +5 градусів, а в південних областях — навіть вище 10 градусів. Середні мінімальні температури можуть бути нижче 0 у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській областях", - зазначила метеоролог.

Затори в Києві взимку
Затори в Києві взимку

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За її словами, опади на більшій частині території очікуються в межах норми, і лише на сході - трохи вище норми. У той же час грудень може бути більш сухим — на 15-30% опадів нижче норми, тоді як у січні очікується більше опадів.

"Оскільки температури очікуються досить високими, це може призвести до того, що у нас будуть опади у вигляді дощу або мокрого снігу. І це ожеледь, налипання мокрого снігу, відсутність стійкого снігового покриву не тільки на півдні України, але навіть у центральних і північних областях", — уточнила метеоролог.

При цьому вона додала, що зараз територія країни за синоптичним показниками розділилася на дві умовні частини - у західних областях середньодобові температури становлять 6-7 градусів тепла, а на сході до −1 …-2.

"Тобто саме в східних областях добова температура нижче 0 — і зимові дні, можна сказати, там є, хоча на заході країни все ще панує осінь, досить тепло", — уточнила Ст. Балабух.

Раніше ми писали, що погода непередбачуване явище. Від її примх залежить кожна людина на землі. Іноді стихія вирішує за нас, як пройде наш день. Тому краще дізнатися про її плани заздалегідь, щоб бути готовим до всього.

Нагадаємо, в цьому році жовтень здивував жителів України.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", прогноз синоптиків про метеле у високогір'ї Карпат і Прикарпаття виправдався.

Також Знай.uа" писав, в італійському порту Савони після повені сталася масштабна пожежа