Зима в Україні цього року виявиться настільки переповненою погодними несподіванками, що навряд чи встигнемо до них пристосуватися. Взагалі перший місяць не буде настільки суворим, але все ж істотне пониження температури синоптики обіцяють.

Початок зими в Україні: якою буде погода у грудні?

Приміром, заввідділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідницького гідрометеорологічного інституту Віра Балабух наголошує, що для всієї Європи метеорологи не очікують аномально холодної зими.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Експерти впевнені: середня зимова температура буде на 1-2 градуси вища за норму і становитиме +2 і -3 градуси. При цьому можливі затоки арктичного повітря, коли температура повітря вночі і навіть вдень може знижуватися до -20 градусів і нижче, але це будуть короткочасні періоди. Опади переважно очікуються у вигляді дощу чи мокрого снігу.

Іноземні синоптики навпаки – вважають, зима буде дуже холодною і затягнеться надовго, основна причина: зміна кліматичних умов. Вже з листопада місяця слід очікувати похолодання, а сильні морози почнуться вже в грудні. Сильний холод супроводжуватися рясним снігопадом.

Більш за все сніжитиме на заході України: у Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській областях. За численними прогнозами українських синоптиків, грудень майже до кінця буде не морозним і не сніжним. Температура буде коливатися від +3 вдень -6 вночі. Інколи доходитиме і до +10 вдень без мінусових нічних температур. Щодо опадів, на сході їх може бути більше ніж зазвичай і переважно у вигляді дощу чи мокрого снігу.

Загалом, різке похолодання і невеликий сніг варто очікувати перед Новим роком, однак новорічні дні будуть переважно безсніжними. У першій половині грудня зима в Україну ще не прийде, адже цьому сприяють переміщення достатньо потужних потоків атлантичного повітря на європейську територію, які досягають і України.

З 27 грудня варто очікувати пониження температур, і новий рік українці зустрічатимуть і з морозом, і з хорошим снігом. У грудні хороші сніги прораховуються, 14-18 грудня, і перед новим роком, 27-28 грудня.

У грудні буде чотири відлиги, морозним грудень не можна назвати. А якщо цей місяць не буде морозним, то серйозних холодів не варто чекати до середини січня, у січні - три відлиги. Морози - до -9-11, а ось з 20 числа температура впаде до -15, може, місцями до -20.

Дивіться: Синоптики розповіли, якою буде цьогорічна зима в Україні

Нагадаємо, "Укрзалізниця" напередодні свят змінить маршрути потягів.Як повідомляв "Знай.ua", синоптики поділилися прогнозом погоди на тиждень. Також "Знай.ua" писав, рятувальники попередили українців про найстрашніше.