День Гідності і Свободи в Україні відзначається 21 листопада. Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення в 2018 році Дня Гідності та Свободи".

Про це повідомляє прес-служба президента України.

В 2018 році Україна відзначає п'яту річницю початку масових акцій громадського протесту під час Революції Гідності. Президентський указ видали для належного святкування в 2018 році Дня Гідності і Свободи.

Свято 21 листопада – на честь подій на Майдані 2004 і 2013 років. Воно замінило собою державне свято День свободи. В цей день згадують тих, хто вніс свій внесок у Помаранчеву революцію, Революцію Гідності.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Однак вихідним День Гідності і Свободи в Україні не є. Згідно ст. 73 Кзпп 21 листопада не є одним з офіційних неробочих днів в Україні.

Київська міська державна адміністрація разом з Кабміном повинна вжити заходів щодо забезпечення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності обладнаними приміщеннями для розміщення експозицій і зберігання музейних предметів.

"Окремо визначені завдання уряду вжити разом із Київською міською державною адміністрацією невідкладних заходів щодо забезпечення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності обладнаними приміщеннями для розміщення експозицій і зберігання музейних предметів", - сказано в указі президента.

Нагадаємоу Києві прибрали меморіал Героям Небесної сотні. ГПУ просила суд накласти арешт на ділянку на алеї Героїв Небесної сотні в столиці.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський сказав, чому не пробачить політикам ошуканий Майдан. Відомий педіатр зазначив, що ніколи не пробачить обманутого довіри людей.

Знай. ua писав, що з нагоди річниці Майдану в Києві зберуть найкращих снайперів країни. Провідні стрілки України змагатимуться за першість.