У рамках процесу декомунізації, що уже протягом декількох років активно здійснюється в Україні, з'явилася інформація про імовірне перейменування іще однієї області.

Декомунізація в Україні
Декомунізація в Україні

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на обговорення у соцмережах. Як виявилося, Закарпаттю хочуть повернути автентичну назву - Подкарпатська Русь, яка мала місце ще до початку панування на території радянської влади.

Декомунізація в Україні
Декомунізація в Україні

"Мені цікаво, що роблять у парламенті три Балоги і інші депутати з нашого рідного краю. Як свою "Барву" на "Срібну землю" (Сілверленд) переіменувати, так це змогли, а ініціювати повернення історичної назви із "Закарпатської області" на "Подкарпатську Русь", мізків не хватає, як у своїх колег з інших областей" - пише громадський активіст Іван Данацко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Поки що доля відповідної ініціативи невідома.

Нагадаємо, в Україні вже не перший місяць збиралися остаточно перейменувати дві області, втім процес затвердження назв суттєво затягнувся. Чому так сталося, спробував нещодавно пояснити спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Він запевнив, що причина в неповному голосуванні фракцій, адже далеко не всі народні обранці підтримали законопроекти про перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей, саме тому ці області досі під питанням.

Загалом для того, аби поставити крапку у процесі, необхідно зібрати ще щонайменше 226 голосів, поки що планують перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську, та Кіровоградську — на Кропивницьку:

Для мене надзвичайно важливо, щоб коли ці питання розглядали в залі, у нас гарантовано було 226 голосів. Я переконаний, що ці назви слід змінити. Я готовий ще тиждень почекати, щоб фракції визначилися", — стверджує Парубій.

Раніше Знай.uа писав про те, що місто Дніпро втратило статус мільйонника. Станом на 1 серпня 2018 року чисельність населення обласного центру становить 996 тисяч 787 осіб.

Про це свідчать дані Головного управління статистики в Дніпропетровській області.

місто Дніпро
місто Дніпро

Згідно зі статистикою, з січня по липень цього року чисельність Дніпра зменшилася на 3 тисячі 719 осіб, що становить 0,37% від загальної кількості населення.

Також Знай.uа повідомляв, що Київ знову хочуть перекроїти, додати площі і перейменувати вулиці.