З початку року обсяг призначених субсидій українцям зменшився більше, ніж в половину.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію Державної служби статистики. Зазначається, що у січні-жовтні 2018 року обсяг призначених дотацій на оплату житлово-комунальних послуг зменшився на 66,7% до 1 164,8 млн гривень в порівнянні з січнем-жовтнем 2017 року.

Так, у міських населених пунктах загальний обсяг призначених субсидій склав 857,6 млн гривень, у сільських населених пунктах - 307,2 млн гривень (2 497,7 млн ​​гривень і 995,2 млн гривень відповідно за аналогічний період 2017 року).

У бюджет закладено скорочення субсидій
У бюджет закладено скорочення субсидій

Середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство в жовтні 2018 року збільшився порівняно з аналогічним періодом 2017 року на 57,8% і склав 538,9 гривні.

Всього в січні-жовтні 2018 року за отриманням субсидій на оплату послуг ЖКГ звернулося 6 107 тисяч домогосподарств, що на 20,5% менше порівняно з січнем-жовтнем 2017 року. До слова, з них на міські населені пункти припадає 66,6% звернень.

У жовтні субсидії на оплату послуг ЖКГ отримали 1 497,1 тисяч домогосподарств.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, в Україні стартувала монетизація субсидій.
Вже з січня 2019 року вся сума допомоги від уряду буде приходити безпосередньо на банківський рахунок у державному банку одержувачів субсидії, які вперше звернулись за допомогою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тобто всі ті, хто буде подавати документи на субсидію в січні, вже будуть отримувати гроші на оплату комуналки на свій банківський рахунок.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію або пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою у літній період.

Рахунок буде мати спеціальний режим використання, при якому кошти в першу чергу будуть спрямовані на оплату послуг за використаний газ, тепло, електроенергію і воду.

Як повідомляв портал Знай.ua, родичів заробітчан шантажують субсидіями. У Мінсоцполітики вважають, що кошти, які українцям пересилають родичі-заробітчани також повинні вважатися доходами фізосіб.

Також Знай.ua писав про те, що чиновники вигадали, як не виплачувати субсидії.