Державний бюджет на 2019 рік передбачає чимало змін для країни. Щодо долі гривні, то парламентарі заклали в проект прогнозований курс долара на рівні 29,4 грн/дол.

Про це йдеться з заяви представників уряду.

Розрахунки про стан державного боргу зроблені з використанням прогнозованого курсу наприкінці року 29,4 грн. Саме такий показник був і на початковій стадії підготовки документу та зберігся до другого читання, піч час якого ухвалили бюджет.

гривня

У наступному році Кабіет міністрів прогнозує зміцнення курсу гривні до 29,4 грн за дол. До слова, в бюджеті на 2018 рік долар очікували на рівні 30,1 грн.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

А у 2020 році прогнозують знову падіння національної валюти на рівні 30,2 грн за дол.

Станом на 23 листопада офіційний курс долара відносно гривні становить 27,74 грн. Євро коштує 31,63 грн.

Згідно з проектом державного бюджету, 2019-го зростання української економіки запланували на рівні 3%. Державний борг повинен зменшитися до 52,2% ВВП. Раніше у міністерстві фінансів наголошували, що безпечним для держави є рівень держборгу нижче 60%.

До слова, державний бюджет України на наступий рік парламентарі ухвалили вранці 23 листопада. Документ підтримали всього 240 депутатів. Він став досить непростим, навколо якого тривалий час точилися суперечки. Вдалося його прийняти лише у другому читанні.

Нагадаємо, українцям назвали головні цифри в держбюджеті на натсупний рік, які вплинуть на долю українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, фінансова ситуація у Пенсійному фонді напружила українців.

Також Знай.ua писав, що громадянам пояснили, скільки можна отримати "живими грошима" в рамках монетизації субсидій.

Дивіться: Держбюджет на 2019 рік у цифрах