Протягом минулої доби проросійські бойовики на Донбасі 7 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що бойовики двічі обстрілювали позиції українських військових із забороненої мінськими домовленостями зброї. Під час одного з подібних обстрілів загинув один український військовий.

"Внаслідок бойових дій смертельне поранення отримав один військовослужбовець ОС", - наголосили у прес-центрі.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того у прес-центрі штабу ООС розповіли, по яких населених пунктах відкривали вогонь бойовики.

"Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Кримське, Вільний, Новолуганське, Красногорівка, та Лебединське", - підкреслили у штабі.

Також відомо, що проросійські бойовики з мінометів 120 мм калібру обстріляли позиції українських героїв поблизу Новолуганського.

"Таку ж зброю, тільки 82-го калібру, загарбники застосували неподалік Кримського. Саме біля останнього окупанти проявили найбільшу вогневу активність.

Разом з тим українська розвідка розповіла про ліквідацію кількох окупантів та поранення. За даними розвідки, протягом минулої доби 2 російських окупантів було знищено, ще 3 - отримали поранення", - йдеться у звіті.

Разом з тим варто відзначити, що президент Латвійської Рестпублики Раймондс Вейонис відвідає територію Донбасу поблизу лінії дотику, де триває російсько-українська війна. Про це розповів Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з президентом Латвії.

"Президент Латвії Раймондс Вейонис відвідає Донбас біля лінії дотику, щоб побачити на власні очі, що там відбувається, переконатися у зусиллях України у відновленні інфраструктури у звільнених від російської окупації містах", – повідомив глава держави.

Латвійський президент підкреслив, що не визнає псевдовыборы ватажка проросійських бойовиків на окупованому Донбасі і підтримує посилення санкцій проти Росії.

Також, Порошенко нагородив лідера Латвії Орденом Ярослава Мудрого 1 ступеня "за вагому підтримку України".

Нагадаємо, бойовики поранили українських героїв із забороненого озброєння, градус невблаганно зростає.

Як повідомляв "Знай.ua", бойовик влаштував пекельний вибух, нутрощі розлетілися по всьому місту, багато загиблих.

Також "Знай.ua" писав, що історія колишнього охоронця Захарченка розставила всі крапки над "і".

Донбас.Реаліі: словацькі бойовики на Донбасі