Українцям нагадали про нові правила ввезення авто з-за кордону. Оновлений закон передбачає внесення грошової застави за транспортний засіб, який перебуває на території України в режимі транзиту або тимчасового ввезення.

Згідно змін до закону від 08.11.2018 № 2612-VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України громадяни-резиденти, перетинаючи кордон транспортними засобами особистого користування, що перебувають на іноземній реєстрації, у митному режимі транзиту, зобов'язані внести грошову заставу в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу.

автомобілі

Що входить до грошової застави за транспортний засіб:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

⁃ ввізне мито, обчислене за ставкою 10% від вартості транспортного засобу;

⁃ акцизний податок за ставками;

⁃ податок на додану вартість, обчислений за ставкою 20% від вартості транспортного засобу з урахуванням сплаченого ввізного мита та акцизного податку.

гроші

Після завершення транзитного періоду, автовласник має право на повернення внесеної суми, але за умови розмитнення авто. Також внесена сума може враховуватись при сплаті за легалізацію авто в Україні.

Щоб скористатися даною "пільгою", власник повинен звернутися до відповідних органів та надати такі документи:

⁃ акта про вивезення транспортного засобу за межі митного території України, складеного у пункті пропуску при вивезенні т/з;

⁃ другого примірника квитанції МД-1, за якою внесена грошова застава;

⁃ копії платіжних документів про внесення сум застави.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею хаос та безладдя, "євробляхери" знову пішли в наступ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Петро Порошенко підписав закон про розмитнення.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві спалахнуло авто російських дипломатів неподалік посольства РФ.

Дивіться: Які суми чекають на українців за розмитнення євроблях за нових правил