За проведення президентських виборів 31 березня 2019 проголосували 298 народних депутатів. Таке рішення парламентарії прийняли у ході голосування парламенту.

Цю інформацію повідомляє Telegram-канал "Хіт Леджер".

Народні депутати України підтримали проект постанови №9342 "Про призначення чергових виборів президента України". Як відомо, проект постанови Верховної Ради вніс спікер парламенту Андрій Парубій.

Текст документа на сайті Верховної Ради України поки що не опубліковано.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану з 9:00 28 листопада 2018 на 30 діб на територіях областей прилеглих до українсько-російського кордону, до Чорного та Азовського морів. Підтримало 276 депутатів.

Вранці 25 листопада три українські військові кораблі прямували з Одеси до Маріуполя. Їх попередження про перетин Керченської протоки російські прикордонники нібито не отримали.

Росіяни розцінили це як перетин кордону. Кораблі ВМС РФ спробували заблокувати українців, один з кораблів протаранили. Росія закрила Керченську протоку для проходу будь-яких кораблів. В небо підняли вертольоти і штурмовики.

Увечері стало відомо про затримання ФСБ трьох українських кораблів. Затримання супроводжувалося вогнем. Поранені шестеро українців, двоє з них – у важкому стані.

Також портал раніше писав, в Європейському парламенті обговорять можливість введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії через події 25 листопада в Керченській протоці.
Санкції повинні стати відповіддю Євросоюзу на протиправні дії РФ щодо України. Відомо, що Росія застосувала зброю до українських катерах в Азовському морі, захопивши плавзасоби і екіпаж.

Як повідомляв "Знай.uа", хроніка російської атаки в Азовському морі. Росія вийшла на новий рівень агресії, атакувавши українські катера в Азовському морі.

Також "Знай.uа" писав про оголошення військового стану: Турчинов зробив заяву. РНБО збереться в 00:00.