Лось європейський був виключений з Червоної книги України рішенням Окружного адміністративного суду. Також тепер на нього дозволено полювати.

Цю інформацію повідомили у прес-службі суду.

Відомо, що позивач просив суд визнати протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів щодо вжиття заходів про заборону полювання на лося, а також визнати недійсним наказ міністерства про внесення лося до Червоної книги.

Адміністративний позов був задоволений частково - суд визнав протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів щодо вжиття заходів про заборону полювання на лося. Крім того, Окружний суд визнав протиправним і недійсним наказ міністерства "Про внесення змін до Переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомили в суді, Міністерство екології не обґрунтувало науково необхідності внесення Лося європейського до Червоної книги і не вказало чітких даних про чисельність його популяції.

У протоколі засідання секції з питань охорони тваринного світу Національної комісії з питань Червоної книги зазначено, що після 2009 року дослідження популяції лося в Україні не проводилися.

Нагадаємо, дослідники розробили модель, яка пророкує, які з вірусів, які можуть передаватися від тварин людям, також можуть перейти від людини до людини.

За словами вчених з Центру екології інфекційних захворювання в Університеті Джорджії, вони виявили кілька інфекцій, які можуть в подальшому представляти небезпеку для людського виду.

"Більшість бактерій або вірусів, які провокують нові хвороби, найчастіше походять від аналогічних патогенів у тварин" заявив автор дослідження Джон Дрейк ( John Drake).

Раніше портал "Знай.uа" писав: песика, який вкусив поліцейського, звільнили.

А також про рудого котика, який подарував рибці танець, а та залишила його без уваги.