Багато хто помилково вважає, що сучасна молодь взагалі не читає книжок. Зовсім протилежне доводять результати соціологічного опитування Ukrainian Reading Publishing Data 2018.

Як виявилося, серед відомих авторів українці обирають у першу чергу Ліну Костенко та Сергія Жадана. Всім учасникам ставили однакове питання: "хто найпопулярніший в Україні".

Сергій Жадан
Сергій Жадан

По суті, протягом останніх років вподобання наших земляків незалежно від віку та статі не змінилися: Костенко досі лідерка, але їй "на п’яти наступає" Жадан — відповідно 10% і 7% опитаних.

Дивіться: Сергій Жадан читає вірші з майбутньої книги

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На третьому і четвертому місцях — Юрій Андрухович та Оксана Забужко (4,7% і 4,3% відповідно), на п’ятому — Василь Шкляр (4% респондентів).

Ліна Костенко
Ліна Костенко

Однак, за її словами, кожного з названих письменників читали майже вдвічі менше серед опитаних. Твори Ліни Костенко читали 5,8% респондентів, Сергія Жадана — 3,9%. Оксана Забужко обійшла Юрія Андруховича — 2,6% проти 2,4% відповідно. Василя Шкляра із 2,2% посунула з п’ятірки лідерів Люко Дашвар з 2,3%.

Дивіться: "Я люблю, коли мої тексти роблять мені боляче", - Юрій Андрухович

Як зазначалося, загалом респонденти назвали 145 імен сучасних українських письменників. 14% не змогли пригадати жодного, майже стільки ж (13,8%) обрали відповідь "важко відповісти". 10% не відповіли. 16% українців взагалі не читали творів вітчизняних авторів сьогодення.

Юрій Андрухович
Юрій Андрухович

Серед сучасних українських письменників називали імена Василя Стуса, Олеся Бузини, Всеволода Нестайка, Юрія Покальчука, Василя Барки, Анатолія Дімарова, Наталі Забіли, Павла Загребельного. 2% українців називали класиків української літератури.

Дивіться: вірші Ліни Костенко, читають: Павло Костіцин та Оксана Корзун

Павло Костіцин "Не знаю чи побачу вас чи ні" #ЛінаКостенко

Geplaatst door Ліна Костенко op Donderdag 19 oktober 2017

"Страшні слова, коли вони мовчать"

"Страшні слова, коли вони мовчать" Ліна Костенко Читає: Oksana Korzun Відеооператор: Юрій Буркуш

Geplaatst door Ліна Костенко op Dinsdag 3 januari 2017

Нагадаємо, режисер фільму "Дике поле" розповів про Жадана та прорив українського кіно. Як повідомляв "Знай.ua", україномовний реп-альбом очолив чарти iTunes та Google Play. Також "Знай.ua", секс-символ українського кіно розповів про нову гарячу картину.