Українським морякам, яких незаконно затримали окупанти у Керченській протоці, так званий суд Сімферополя у середу, 28 листопада, обиратиме запобіжний засіб.

Про це стало відомо із підконтрольних окупантам ЗМІ.

Однак в Україні знайшлися ті, хто почав обурюватися, що наші моряки не відкрили у відповідь вогонь і не відстрілювалися до найгероїчнішої смерті, а сказали на камеру те, що зажадали російські окупанти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Про це пише український блогер Сергій Марченко.

Він зазначає, що, читаючи такі новини, йому згадався пост російського блогера Аркадія Бабченка, який свого часу пройшов Чечню і багато всього.

"Він тоді написав, що не вірить у героїв в полоні, тому що бачив, як ламали залізних мужиків. Методи НКВС не змінюються. Три дні цілодобових тортур і ти або збожеволієш, або напишеш донос, що твоя мама готувала змову проти товариша Путіна за завданням британської розвідки", - каже блогер.

ФСБ
ФСБ

"Наші моряки - герої, причому всі, весь наш флот. З однієї простої причини. Вони прекрасно розуміють співвідношення сил в Чорному морі і віддають собі звіт, що з ними буде, коли почнеться заміс з ЧФ РФ і все одно служать. Лише одиниці з нас змогли б так. Цікавий факт, Богдан Небилиця, командир катера Нікополь, був серед курсантів Нахімовського училища, які відмовилися переходити на сторону окупанта і зберіг вірність присязі. Серед захоплених є ще кілька людей, які залишили Крим після окупації", - підкреслив блогер.

Нагадаємо, Сімферопольський суд заарештував на два місяці 12 українських військових моряків. Раніше їх затримали окупанти, звинувативши у порушенні кордону Росії в Керченській протоці.

Всього окупанти заарештували 24 моряка. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Раніше Знай.uа писав про те, що так званий "Керченський міський суд" у окупованому Криму виніс рішенння у справі затриманих українських моряків.

Також Знай.uа повідомляв, що командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "зізнаватися" на відео у не скоєних ним злочинах.