Станом на вечір 28 листопада 2018 року українські порти Азовського моря "Маріуполь" та "Бердянськ" перебувають під повною блокадою Росії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр відзначив, що за попередніми підрахунками заблокованими рахуються 35 суден. Всі вони намагаються зайти до українських портів на Азовському морі. Більше того на вихід з моря також є величезна черга з суден, які попередньо зайшли до портів.

"За оперативною інформацією, в очікуванні на вхід у Азовське море знаходяться 18 суден: 4 прямують до порту Бердянськ, 14 - до порту Маріуполь. На вихід з Азовського до Чорного морів також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти 3 судна, з порту Маріуполя - 6", - повідомив Омелян.

Також міністр додав, що Росія цілеспрямовано намагається досягнути ескалації конфлікту в Азовському морі.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Росія заблокувала українські порти на Азовському морі. Дії російської сторони свідчать про цілеспрямовану ескалацію ситуації в Азовському морі і дестабілізацію регіону", - повідомив мінстр.

Разом з тим варто відзначити, що так званий "суд" окупаційної влади анексованого Криму 28 листопада обрав запобіжний захід дев'ятьом захопленим у морі українським військовим морякам. Їх залишать під вартою строком на 2 місяці, передає телеграм-канал hromadske

Українських військових звинувачують в незаконному перетині кородону з Росією на Чорному морі, проте води, в яких були українські кораблі, є спільними в користуванні між Україною і Росією.

До 25 січня під вартою залишили таких українців:

• Богдана Небелицю, командира катера "Нікополь";
• Євгенія Семидоцького, матроса буксира "Яни Капу";
• В'ячеслава Зінченко, старшого матроса судна "Суми";
• Юрія Без'язичного;
• Андрія Шевченка;
• Володимира Лісового;
• Андрія Драча;
• Олега Мельничука;
• Дениса Гриценко.

Крім того варто додати, що президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв порушити питання агресії Російської Федерації в Україні на саміті "Великої двадцяти".

Наразі вже відомо, що довгоочікуваний саміт проходитиме з 30 листопада до 1 грудня в Аргентині.

Також президент Порошенко розповів, що ознайомив свого турецького колегу Ердогана з ситуацією в Азовському морі. У свою чергу президент Туреччини пообіцяв підняти це питання під час на саміті країн.

Нагадаємо, словацький дружок Путіна уплів "мертвого" журналіста у злочин в Керченській протоці, мізки киплять.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін переклав провину за Керченську кризу з хворої голови на здорову.

Також "Знай.ua" писав, що Путін поділився з українцями своєю божевільною фантазією.

Військова ескалація в Азовському морі: з чого все почалося