Автомобільні двері стали відмінним доказом закону Ньютона про те, що два об'єкти не можуть займати один і той ж простір одночасно.

Велосипедисти, часто затиснуті на своїй смузі між припаркованими автомобілями, настільки страждають від ударів дверей машин, що цьому явищу навіть дали назву — dooring (дверинг). І на жаль, це відбувається частіше, ніж ви думаєте.

велосипедист

В Америці це явище найбільш поширене. Нещодавно влада Нью-Йорка оголосила про план підвищення обізнаності пасажирів таксі. По місту всюди розклеїли соцрекламу, стікери на транспорті та на всіх міських таксі. На них був напис: "Обернись! Велосипедист!"

Проте практика показала, що реклама не вирішила проблеми.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Цікавий блог під назвою 99% Invisible дав простий рецепт, як не завдати шкоди велосипедистам чи пішоходам. Просто відкривайте двері правою рукою.

Цей простий трюк придумали в Нідерландах, тому і назву він отримав відповідну — "Голландський поворот". Якщо ви сидите з боку водія в припаркованій машині і хочете вийти, беріть за ручку дверцят не лівою, а правою рукою. Чому?

Це просте рух змушує вас повертати всю верхню частину тулуба, щоб дотягнутися до ручки, і ви таким чином зазирнете у джзеркало заднього виду і побачите вулицю, що позаду вас. Якщо ж ви пасажир, тоді вам потрібно зробити все навпаки. Відривайте - лівою.

Як повідомляв портал Знай.ua, для пішоходів-порушникв пропонують ввести нові штрафи і вони можуть сягнути суми в кілька тисяч.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали перше авто, яке розмитнили за "законом Южаніної". Скільки заплатив власник?

Дивіться: На кордоні власники євроблях влаштували дикі протести