Якість імпортних мінеральних добрив, що поставляються в Україну, з кожним роком стає все гірше.

Цю тему обговорювали в кулуарах представники фермерських господарств після прес-конференції «Український органічний сектор: досягнення 2018 року», яка пройшла 27 листопада в Києві.

Найбільші нарікання у аграріїв викликає продукція, що поставляється з країн Митного Союзу: Росії, Білорусі, Казахстану та Узбекистану. Фермер Валентин Собко з Харківської області поскаржився на неякісну аміачну селітру, вироблену в Казахстані.

«Скажу чесно — мене підкупила ціна. Якщо зазвичай за тонну платиш 8700-9500 гривень за тонну, дивлячись який виробник, то я сторгувався за 7500 гривень. Думав, що заощадив, а через три місяці вся селітра перетворилася в один великий шматок каменю. Ціла тонна!», — розповів Валентин Собко.

Причина, по якій селітра виявилася непридатною для використання, криється в низькій якості антизлежувача.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Це спеціальна речовина з гідроксиду магнію, яка використовується для поліпшення сипучості хімічної сировини, адже добрива схильні через вологість і перепади температур до злежування, вологопоглинання і пилоутворення. Таким чином, антизлежувач повинен забезпечувати якість аміачної селітри під час всього терміну зберігання», — зауважують експерти.