Відомий російський журналіст, режисер і публіцист з Санкт-Петербурга Олександр Невзоров жорстко потролив дії керівництва РФ і російських моряків в Керченській протоці під час атаки на українські морські судна та пояснив, чому Україна ввела воєнний стан.

Про все, що він думає з приводу російської агресії в Чорному морі, журналіст розповів у програмі "Невзоровські середи" 28 листопада.

За словами Невзорова, Україна і Росія зіграли в "морський бій" і українці дійсно спровокували російських моряків. Такою провокаційною бомбою, що спрацювала, стала назва буксиру, який з небаченою люттю протаранили російські військові. Справа в тому, що "Яни Капу" в перекладі з кримсько-татарського означає "Нові ворота". І військово-морські барани, якими Невзоров назвав російських моряків, поступили прогнозовано: кинулись на нові ворота зі всією люттю.

Невзоров також прокоментував введення в Україні воєнного стану. За його словами, це зважене і правильне рішеня в умовах надання Томосу Україні. Адже, отримавши Автокефалію, Україні потрібно буде відібрати історичні будівлі лавр та інших храмів, які нахабно зайняли російські попи. І зрозуміло, що вони чинитимуть опір, а Кремль організовуватиме всілякі провокації.

Якнайкраще допоможе не допустити цього саме воєнний стан, під час якого заборонені мітинги, демонстрації та інші акції. В української влади буде законні підстави не допустити російських провокацій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Попереду в України цікавий процес: це вилучення земель, монастирів, церков всяких засушених покійників і блискучих штуковин у попів РПЦ, оскільки в них (українців – ред.) країною йде автокефалія. Потрібно виселити московських попів із Почаївської, Києво-Печерської лавр і звільнити від них інші церковні будівлі. Організувати всякі склоки, сходки, мітинги і протести різного ступеню екстремізму, Кремль абсолютно ще у стані. Забороняти і розганяти в нормальній ситуації протести у Києва нема ніяких законних підстав. Але воєнний стан повністю розв'язує руки, оскільки будь-які сходки і мітинги з будь-якого приводу вважаються кримінальними, і їх можна припинити і розігнати на законних підставах", - резонно зазначив Невзоров.

Дивіться програму "Невзоровські середи" :

Нагадаємо, Невзоров шокував неочікуваною заявою про РПЦ. За його словами, "московське патріаршество" буде скасовано як таке, якщо представники Російської православної церкви продовжуватимуть хамити Варфоломію.

Як повідомляв портал Знай.ua, Невзоров розповів, що насправді відбулось в Керченській протоці

Також Знай.ua писав, Олександр Невзоров розповів, що через надання українській церкві Томосу з'ясувалося, що РПЦ сама не має автономного статусу.