Україна виплатить матеріальну допомогу кожному з 24 українських військовослужбовців ВМСУ, які при виконанні завдання в районі Керченської протоки були захоплені в полон російськими військовими.

Сума, в яку оцінили героїзм українців, становить 50 тисяч гривень – саме скільки обіцяють в Мінобороні виплатити кожному полоненому моряку.

Відповідний наказ 29 листопада підписав міністр оборони Степан Полторак. Про це він повідомив в Facebook.

За його інформацією юридичні служби Міноборони, Генштабу та командування ВМС Збройних Сил України в координації з правозахисниками, забезпечують правову підтримку військовим морякам на міжнародному та національному рівнях, а також постійно інформують громадськість щодо стану військовополонених.

Міністр розповів також про зустріч з рідними полонених українських моряків, яка відбулася в Одесі 28 листопада.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських військових моряків вивезли з Криму до Москви.

Про це повідомив кримськотатарський активіст Нариман Джелял з посиланням на адвокатів українських моряків. Дану інформацію підтвердив адвокат Джеміль Темиш і Еміне Авамілєва.

Повідомляється, що моряків вивезли найімовірніше в СІЗО Лефортово.

Нагадаємо також, військові моряки стануть предметом торгу між Україною і РФ.

Колишній командувач військово-морських сил України поділився думкою про те, як розгорнуться події з полоненими українськими моряками.

"Можливо, торг буде поетапним. На першому етапі буде йти мова про надання кваліфікованої допомоги та звільнення поранених, на другому етапі — інших членів екіпажу. Це перспективне діалогове вікно між Україною і Росією", — заявляє колишній командувач ВМС України Сергій Гайдук.

Як повідомляв портал Знай.ua, у так званих "судах" в окупованому Криму почали обирати запобіжні заходи взятим у полон українським морякам.

Також Знай.ua писав, захоплений ФСБ український моряк передав записку рідним.