З введенням воєнного стану, деякі продукти в Україні можуть подорожчати, або будуть у дефіциті. В першу чергу це стосується рибної галузі.

Про це на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомив Максим Мартинюк, заступник міністра аграрної політики.

За словами чиновника, панікувати не варто, адже більшість продуктів харчування не будуть робити різких стрибків у ціні.

Міністерство аграрної політики проаналізувало ситуацію з конфліктом в Азовському морі. Так, за попередніми прогнозами і оцінками найбільше цінова політика вплине на рибну промисловість.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Основний блок - для рибної галузі. Азовське море генерує більшу частину улову і це вимагає збереження стабільного і зрозумілого режиму рибальства в його водах. Станом на вчорашній день рибалкам було рекомендовано в якості запобіжного заходу повернутися в порт, ніяких юридичних або фактичних обмежень до них не застосовувалося. Ступінь ризику: не визначена", - написав він.

Мартинюк також повідомив, що можливі проблеми з об'ємом перевалки через порти Бердянська і Маріуполя. У разі повторних агресивних дій з боку Російської Федерації, робота в портах буде скорочена і перенаправлено в порти Одеси.

Також можуть виникнути перебої в роботі транспортної системи у південни областях, де введено воєний стан.

В разі потреби, транспорт працюватиме на потреби армії, тому це може призупинити експорт та імпорт товарів, у тому числі продуктів.

Нагадаємо, через блокування Росією на Керченській протоці застрягло близько півтисячі суден, які не можуть дійти до портів Бердянська та Маріуполя.

Як повідомляв раніше Знай.ua, громадянам розповіли, як працюватимуть магазини у період воєнного стану.

Також Знай.ua писав, що експерти розповіли, як здорожчають продукти перед новим роком та сим краще запастися вже зараз.

Дивіться: Німеччина відмовилась надсилати кораблі НАТО в Азовське море