Перебування українських моряків, захоплених у полон Росією в результаті недавнього інциденту в Азовському морі, обростає все новими подробицями. Раніше в znaj.ua вже повідомляли, що українцям, розміщеним у Лефортовському СІЗО заборонили носити українську форму, видавши замість неї арештантські шати (що, фактично, вже є свого роду порушенням, демонструючим наміри російської влади засудити українців в будь-якому випадку).

За інформацією на даний момент, полонені українські моряки розміщені на карантин в одиночних камерах. Подібна процедура зазвичай займає від 7 до 10 днів, що йдуть на медичний висновок про стан здоров'я опинившихся в СІЗО та перевірку їх документів.

За словами капітана катера “Бердянськ” Романа Мокряка, який навіть у полоні встиг трохи поставити на місце російських “правоохоронців” вимогою перекладача з російської на українську, особливих претензій до умов розміщення у полонених українців нема: “Видали зубну щітку, пасту, рушник, забезпечили місцем для сну, постільними приналежностями. Скарг на умови утримання немає”. Чого дійсно не вистачає на даний момент полоненим українцям (якщо не вважати справедливого вирішення всієї цієї безглуздої ситуації з захопленням у полон) - так це зв'язку з домом, з рідними і близькими. Втім, судячи з останньої інформації, на кожного з полонених в Лефортово вже заведений рублевий рахунок для передачі грошей на закупівлю продуктів та поштових конвертів з марками. Нагадаємо, Міністерство оборони України, пообіцяло виплатити кожному полоненому морякові компенсацію в 50 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Незважаючи на досить іронічну відсутність претензій до умов утримання, претензії і питання до російської влади щодо ситуації, що склалася на даний момент накопичуються вже на дещо іншому рівні - світовому. Причому чим далі, тим у більших обсягах і у все більшої кількості держав. І все більший інтерес викликає одне просте запитання: чи зможе Росія, зберігши обличчя, вийти із ситуації, в яку, по суті, сама себе загнала?

Раніше znaj.ua вже розповідала про мати одого з полонених українців.

Також стало відомо, що ситуацію в Азовському морі обговорять на самміті G20.

До того ж, Дональд Трамп бойкотує Путіна через ситуцію з Україною.