Нагадаємо той факт, що співробітники СБУ провели обшуки в будинку і на фермі намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла. Також Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Чого тільки не творив Владика за 24 роки "правління" лаврою. Він безліч разів потрапляв у гучні скандали, ображав журналістів та порушував ПДР на святому "мерседесі", він навіть був депутатом від Партії регіонів у Київраді.

Проте за довгі роки своєї кар'єри Павло ще не стикався з обшуками. Але на днях це все таки сталося. Обшуки тривали чотири години.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Санкціоновані слідчі дії у настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла Лебідя в рамках кримінального провадження щодо порушення рівноправності громадян залежно від расової приналежності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі", - констатував керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Адвокат владики каже, що слідчі нічого не знайшли. "Фактично, нічого не вилучено. Тут проживають особи, які доглядають за будинком", - заявив Олександр Ромасєв.

Захищати його приходить і олігарх і нардеп від "Опоблока" Вадим Новинський. Адвокат каже, що після обшуків вилучили тільки чужі паспорти – робітників з ферми митрополита. З будинку намісника лаври вивезли одну книгу – ця брошура поширюється в мережі, її заголовок: "Українська православна церква: відносини з державою, відношення до АТО і церковного розколу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 30 листопада співробітники правоохоронних органів прийшли з обшуком до намісника Києво-Печерської Лаври Павлу.

Нагадаємо, СБУ навідалася до путінського владики Павла, спецназ оточив Лавру.

Як повідомляв Знай.uа Томос Україні: що насправді означають рішення Вселенського патріархату.

Знай.uа писав, це почалося: за кордоном священиків кидають у в'язницю за статтею "шахрайство".