Протягом листопада 2018 року українські військові завдали проросійським бойовикам на Донбасі значних втрат.

Про це офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (позивний "Штірліц") повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Він відзначив, що бойовик продовжують ігнорувати Мінські домовленості та фактично кожного дня провокують українських військових вогнем з різних видів озброєння.

Проте за підсумками листопада підрозділи російських окупаціних сил не дорахувались 65 вбитих та 90 найманців, які отримали різного роду поранення.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Небойові втрати склали шестеро окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть в результаті отруєння алкоголем), і дев'ять отримали поранення.

Проте він відразу ж додав, що ця цифра може значно збільшитись, адже ватажки бойовиків приховують реальні втрати. Адже кремлівські куратори наказують занижувати офіційну кількість втрат у зв'язку з "призовом на військову службу за контрактом" і небажанням останнім часом захищати "кордони республіки".

Офіцер ЗСУ зауважив, що більшість бойовиків, які брали участь в бойових діях протягом перших років війни, вже розчарувалися в ідеях "русского міра" і т.зв. "Новоросії", тому звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ.

Разом з тим варто відзначити, що представники прес-служби Операції об'єднаних сил озвучили підсумки п'ятниці, 30 листопада. Як повідомили у відомстві, добу пройшли без загиблих та поранених. Військові розповіли, що жодна з спроб ворога не увінчалася успіхом.

Разом з тим, бійці незаконних бандформувань продовжують ігнорувати перемир'я. Обстріл позицій українських військовослужбовців тривають, причому для цього задіюється саме різноманітне озброєння. Зокрема. як повідомили в прес-службі, ворог обстрілював позиції з БМП, гранатометів, автоматів і кулеметів. Особливо гаряче було біля селища Вільний, що знаходиться в Луганській області. Крім того, неспокійно було і в селі Луганськом. Тут ворог застосував міномети калібру 120. Поблизу села Гнутовое, терористи використовували міномети калібру 82.

Крім того, нещодавно вдалося ліквідувати одного з сепаратистів, який виявився уродженцем Луганщини. Стало відомо ім'я вбитого - Хализов Дмитро Володимирович, який отримав позивний “Фантом”. Він народився в селі Петровське, неподалік від міста Красний Луч. Про подробиці загибелі бойовика нічого не відомо.

Нагадаємо, путінські бойовики чотири рази обстріляли позиції ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.ua", у Лаврова натякнули на захоплення частини України.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні ввели перший рівень бойової готовності.

Україні ввели перший рівень бойової готовності: чого очікувати і чи варто боятися