Головне на Новий рік це атмосфера, а ніщо її не створює краще, ніж засніжені вулиці, сніговики і ошатна ялинка в "білій шубі". Українцям пощастило, все вищезазначене, варто очікувати на найголовніше свято. Як повідомили в Укргідрометцентрі, українців на Новий рік чекає справжня зимова погода - мороз і сніг. Передає Хвиля.

Слова українського гідрометцентру підтверджує і народний синоптик Леонід Горбань.

За його словами, в грудні буде порівняно тепла погода, проте за 3 дні до Нового року в Україну прийдуть сніг та мороз. Також він зазначив, що сніг пролежить на всі свята, так як нічні морози протримаються на рівні -3-6 градусів за Цельсієм.

У грудні температура буде коливатися від 5 градусів тепла до великих заморозків. І тільки 28-31 числа повернеться мороз до 6 градусів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Синоптик пояснив, що в цілому взимку Україні загрожують “погодні гойдалки”. З 3 до 15 січня очікується відлига, впевнений синоптик.

А ось з 15 січня почнеться справжня зима: різке зниження температури до 20-25 градусів нижче нуля продовжиться аж до кінця січня.

Проте, найсильніше похолодання в Україні цієї зими настане у лютому. Тоді температура опуститься до 22-25 градусів нижче нуля.

З 3 лютого по 8-11 лютого будуть найсильніші морози цієї зими. Це знову 20-25 градусів до 20-х чисел. 24-25 лютого знову відлига. І на кінець лютого – легкі морози в 7-8 градусів, розповів Горбань.

Також синоптик уточнив, що в першу декаду березня також варто очікувати холодну погоду до 7-14 градусів нижче нуля.

До речі, американські синоптики спрогнозували, що друга половина грудня буде малосніжною, але морозною, так що, снігу на Новий рік не очікується.

Погодна ситуація на дорогах країни буде складною, не виключені ожеледь і налипання мокрого снігу.

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити в січні і грудні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", продаж традиційних новорічних ялинок відкрита на Святошинському лісопарковому господарстві. Як купити новорічну ялинку з розумом.

Також "Знай.uа" писав, за скільки можна зняти квартиру в туристичних містах України на Новий рік.