Слідство встановила всіх замовників та організаторів вбивства громадської активістки, керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю телеканалу ICTV, опублікованому 3 грудня.

Генпрокурор наголосив, що ця справа важлива з огляду на те, що Гандзюк, яка була відомою громадською активісткою, стала жертвою саме через свою антикорупційну діяльність.

Він зазначив, що слідство вже сходиться на основній версії та бачить мотив убивства.

"У нас декілька десятків версій, але на цей момент ми сходимося на тому, що знайшли основну версію і бачимо мотив. Мотив – це активність Гандзюк проти однієї з крупних корупційних схем місцевої влади і всі, хто замовив це вбиство, хто організовував, нами встановлені", — заявив Луценко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Генпрокурор нагадав про вручення підозри Ігорю Павловському - колишньому помічнику депутата від БПП Миколи Паламарчука, та зазначив, що генпрокуратура також найближчим часом оголосить ще ряд підозр.

" В цьому процесі вже оголошено про підозру помічнику одного з народних депутатів і думаю, що найближчим часом ми оголосимо ще ряд підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення, організації і виконанню цього злочину ", — сказав Луценко.

Луценко зазначив, що Гандзюк стала жертвою злочину через свій "антикорупційний запал" у висоті якого він сам пересвідчився, відвідавши Катерину в лікарні.

"Я пересвідчився у висоті її антикорупційного запалу (коли відвідував її в лікарні — ред.). І саме через це вона стала жертвою", — сказав генпрокурор.

Нагадаємо, мер Херсона приголомшив заявою про убивство Гандзюк – сплила тривожна інформація про імовірність нових замахів на наближених до активістки за її життя людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко прокоментував смерть активістки Гандзюк

Також Знай.ua писав, що суд взяв під варту колишнього помічника депутата Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігоря Павловського у справі про вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.