Українці, які не є суб'єктами господарювання, а також протягом 2017 року були офіційно працевлаштовані і отримували заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб, мають право на отримання податкової знижки за наявності підстав, передбачених Податковим кодексом України.

Про це повідомив відділ комунікацій ГФС в Закарпатській області, передає "Хвиля".

"Поспішайте отримати податкову знижку — залишилося менше місяця. Для отримання знижки необхідно заповнити та до 31 грудня року, наступного за звітним, подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи", — наголошується в повідомленні.

Варто уточнити, що податкова знижка надається в тому разі, якщо у фізичної особи протягом року були витрати на навчання у вищих закладах, на отримання доступного житла за держпрограмами, на оплату допоміжних репродуктивних технологій.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також таку знижку можна отримати, якщо були витрати, пов'язані зі сплатою процентів за іпотечним кредитом, внесків на благодійність, страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення.

При цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку за 2017 рік, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати. Як відомо, до заробітної плати належать основна і додаткова винагорода, інші заохочувальні та компенсаційні кошти, які виплачують працівникові на умовах трудового найму.

Після отримання декларації визначається сума, що підлягає поверненню, яка громадянам перераховується протягом 60 днів поштовим переказом або на банківський рахунок.

"Звертаємо увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2017 рік необхідно подати декларацію до 31 грудня 2018 року", — додали в ГФС.

Нагадаємо, що тепер за кожного, хто отримує зарплату "в конверті", роботодавця зобов'яжуть виплатити штраф у розмірі 125 190 гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з 1 грудня підвищився прожитковий мінімум.

Також портал Знай.uа писав, що більше 40 українських підприємців потрапили в щорічний рейтинг "Сумлінні платники податків-2017".