Після міністерській зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

Цю інформацію повідомляє "Європейська правда".

Сергій Лавров

"Вони зараз перебувають під слідством. Коли закінчиться слідство – буде суд. Вони порушили російське і міжнародне право, вторглися в наші територіальні води". Сергій Лавров

Також міністр закордонних справ Росії підкреслив, що не варто говорити про звільнення полонених моряків, поки не закінчиться суд.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сергій Лавров

"Коли буде рішення суду – тоді і будемо вирішувати". Сергій Лавров

Лавров нагадав, що українські консули вже мали можливість поспілкуватися з полоненими.

Глава російського МЗС запевняє, що будь-яка країна затримала б українські військові кораблі в аналогічній ситуації.

Сергій Лавров

Нагадаємо, в п'ятницю 7 грудня в Москві у слідчих ізоляторах "Матроська тиша" і "Лефортово" відбулася зустріч українських консулів і сімох українських моряків. Цю інформацію повідомляє директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"Вчора консул відвідав трьох поранених моряків у Матроській тиші. Сьогодні відвідав чотирьох моряків в Лефортово. Тримаються хлопці мужньо. Визначено дати відвідування моряків в Лефортово, в тому числі 10 числа будуть відвідані шість чоловік, 11-го - шість чоловік і 12 - п'ять чоловік".

Крім того, він уточнив, що поранення трьох військових "не несуть загрози життю". За словами директора Департаменту консульської служби, важливою складовою є консолідована міжнародна позиція, підтримка в питанні необхідності звільнення Росією українських моряків.

Як повідомляв "Знай.uа", московські попи записали Порошенка в свої ряди. Намісник Почаївської лаври оскандалився фейковою заявою.

Також "Знай.uа" писав, що Полторак пояснив, чому українці не відкрили вогонь у відповідь. Путін створив привід для повномасштабного вторгнення.