Українці у гніві від появи вина з назвою "Небесна сотня". Алкоголь був презентований у Вінниці напередодні фестивалю "Боже Ллє".

Виявляється, домашнє вино було виготовлено батьками учасника революції Гідності Максима Шимко, вони передали алкоголь організатору. А він, у свою чергу, розробив відповідні назву і логотип.

Пляшка вина з назвою "Небесна сотня" під час презентації фестивалю викликала гнів в соцмережах. Під постом про презентації безліч обурень від користувачів. Однак, скандал плавно переріс з онлайну в оффлайн: громадські активісти з Вінниці вимагають, щоб організатор фестивалю приніс публічні вибачення.

"Це дуже серйозні речі, загинули люди, які були без зброї. Ця пам'ять повинна бути героїчною, давайте завтра пиво назвемо так, або сухарики "Небесна сотня", - стверджує громадська активістка Таїса Гайда.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Учасники бойових дій та волонтери АТО також у гніві і хочуть, щоб вино не було присутнє на фестивалі.

Чому "Небесна сотня" пояснює Олександр Шемет. Каже, 10 літрів саморобного напою йому подарували родичі Максима Шимко, одного з героїв Небесної сотні. 34-річний чоловік помер під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві 2014 року.

"Я дуже хочу, щоб ми на цьому фестивалі, разом з друзями, пом'янули цих хлопчиків із Небесної сотні. Тому що вино - це сакральна річ", - стверджує організатор фестивалю вина Олександр Шемет.

Нагадаємо, День Гідності і Свободи: історія самого хворобливого і патріотичного свята

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Прямо на Майдані, на очах у перехожих: вандали осквернили героїв Небесної сотні і воїнів АТО, моторошні кадри

У Хмельницькому відбувся досить дикий інцидент. Так, в ніч з 7 на 8 грудня на майдані Незалежності невідомі осквернили меморіальну дошку з фото героїв Небесної сотні і загиблих українських захисників.

Також "Знай.uа" писав про те, що Генпрокуратура нарешті з'ясувала, хто стоїть за розстрілом Майдану