Президент Петро Порошенко заявив, що вселенському патріарху Варфоломію приходять погрози з Москви у зв'язку з створенням Української автокефальної церкви.

Про це йдеться в його заяві у суботу на Львівщині під час участі в урочистому зібранні з нагоди 150-річчя заснування товариства "Просвіта", передає прес-служба президента.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За словами президента, у питанні надання Україні томосу про автокефалію і держава, і він як президент свою справу зробили.

"Можливо навіть більше, ніж могли", - додає Порошенко, відзначаючи, що патріарх Ворфоломій також вніс величезний внесок.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Можливо навіть більше, ніж міг, враховуючи той шалений тиск і погрози, які сьогодні йому надходять з Москви", - підкреслює він.

Президент також думає, що було б непогано зняти кілька фільмів про те, як створювалася помісна Укрїнська православна церква.

"Вітчизняне кіно відроджується і воно відроджується саме українською мовою. І це можливо завдяки фінансовій підтримці держави. Особливі зусилля ми докладаємо для створення патріотичних кінострічок. Нам є про що знімати, є Герої українського війська, щирість і відкритість українських волонтерів. Є вчинки українських громадян вселенського масштабу. Непогано було б зняти, і я мрію і молюся про це, пару кінострічок про створення нової помісної Української православної церкви", - говорить президент.

Нагадаємо, Братва, дали Томос! Журналіст розповів, як вчинити українцям

Сьогодні, 28 листопада, в Стамбулі проходить другий день триденного Синоду, на якому виписують і "причісують" текст дозволу на українську Автокефалію.

Український політолог Юрій Романенко у зв'язку з наданням Україні Томосу дав цінну пораду українцям

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Філарет розвіяв пропаганду московських попів: "Я до смерті буду Патріархом"

Також Знай.uа" писав про те, що Томос для України: Онуфрій відправив до Константинополя вершника без голови