Військовий експерт прокоментував імовірність повномасштабного вторгнення Путіна на територію України та початок великої війни.

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяву ветерана ЦРУ Джека Девайна.

Військовий заявляє, що масштабне вторгнення до такої великої держави як Україна занадто дорого обійдеться для Росії, а тому не буде мати успіху.

російські військові
російські військові

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами Девайна, у Росії дійсно є ядерна зброя, танки та потужна армія, але відкрита війна з Україною обійдеться РФ дуже дорого. У контексті розмови ветеран ЦРУ нагадав про радянське вторгнення до Афганістану. З часом операція стала очевидно дорогою, оскільки всяке вторгнення — проект дуже дорогий, який не може тривати надто довго.

Окрім того Девайн додав, що вторгнення до України не просто стане дорогим, але і безуспішним для РФ.

Говорячи про загрозу Україні з боку РФ, екс-розвідник зазначив, що головна мета Путіна – спробувати відвоювати для Росії більш значущу роль на світовій сцені.

"Його агресія кожен день зменшує його шанси стати частиною світової спільноти", – підкреслив Девайн.

Володимир Путін
Володимир Путін

Окрім того він додав, що "Росія розуміє силу, і тому "Україна повинна бути сильною, і ми повинні бути сильними поруч з нею".

Нагадаємо, військові навчання "Схід-2018" в Росії не мають ніяких політичних та військових наслідків для України.

Про це розповів військовий експерт, історик Михайло Жирохов.

Він відзначив, що за великим рахунком чергове бряцання зброєю російської влади для України нічим не загрожує, проте існує досить невелика імовірність повторення подій 2014 року, коли під виглядом навчання російські військові перейшли кордон та вторглись на територію України.

Раніше Знай.uа писав про те, що до кордонів України російська влада стягує все більше і більше танків, ситуація напружена до межі.

Так, в мережі опублікували супутникові знімки Google Earth, зроблені наприкінці листопада, які демонструють передмістя Каменськ-Шахтинського в Ростовській області Росії. На цих страшних кадрах можна побачити сотні російських танків біля кордону з Україною.

Також Знай.uа повідомляв, що світ повинен ввести "Азовський пакет санкцій" в якості відповіді Росії за агресію проти України. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко.