В Одеській міській інфекційній лікарні від кору померла однорічна дитина.

Як передає видання «Думська», померлому хлопчику Дмитрику всього рік і три місяця. Наголошується, що це вже третій аналогічний випадок в Одесі з початку року, коли кір стала причиною смерті дитини.

За попередніми даними, Діма заразився в обласній дитячій клінічній лікарні, де лежав з бронхітом. Потім стан хлопчика погіршився. Лікарі поставили діагноз - запалення легенів і поклали його в інфекціонку. В історії хвороби було зазначено, що у хлопчика були контакти з хворими на кір. Тим не менш, через кілька днів стан дитини покращився і його виписали. Але через п'ять днів його знову госпіталізували в інфекційну лікарню. З лікарні на цей раз живим він не повернувся.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Мені лікар сказав, що випадково поклали поруч з дитиною, який хворів на кір, розповіла нам мама Діми Людмила Ластовская. Щоб він не захворів, порадив зробити уколи імуноглобуліну. Коли його виписали, він бігав, рухався. 1 грудня ввечері у нього піднялася температура. У лікарні вже сказали, що у нас починається кір. Дитині стало гірше. Дівчатка з палати стали піднімати кіпіш, і тільки після цього дитину поклали в реанімацію. Все було добре. Вчора ввечері він навіть став їсти. Ввечері приходила – дитина спить. Вранці прийшла, доктор виходить і каже, що дитина задихнулася… ".

Мама хлопчика каже, що у її сина не було щеплення проти кору, оскільки коли його робили, він хворів, тому пропустив планову імунізацію. Жінка збирається звернутися в поліцію, оскільки вважає, що лікарі недбало поставилися до виконання своїх обов'язків.

В свою чергу головний лікар інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова не бачить в тому, що сталося вини медиків.

«Хворі госпіталізуються в бокси по діагнозу. До нього поклали не хворого на кір, а хворого з контактом кору, з таким же контактом, який був у нього. Захворювання протікало дуже важко. Специфічного лікування цієї хвороби, до жаль, не існує. Ми не з всім можемо впоратися», — говорить вона.

Нагадаємо, Вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Епідемія кору: українці встановили сумний рекорд за час незалежності

ТакожЗнай.иа" писав, що Грип? А якщо пневмонія? Головні відмінності