Виконувач обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що 16-річну дівчину, яку затримали правоохоронці під час конфлікту в Інституті серця, вже відпустили.

Про це чиновниця написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Тодуров фактично сам тримав у заручниках не лише активістів, а й весь медичний персонал, який не випускали з приміщення, як рабів. Після сьогоднішніх подій всі працівники інституту деморалізовані, бо їх використовують як худобу. Так само Тодуров використовує і пацієнтів, ставить під загрозу їхнє життя і прикривається цим, хоча власноруч блокує нормальну роботу інституту", - йдеться в дописі Супрун.

Уляна Супрун також зазначила, що дівчину, яка знімала події в Інституті серця, оточили 5 чоловіків і не випускали, поки не прибула поліція. Її викликали друзі затриманої.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виконувач обов'язки міністра охорони здоров'я України додала, що люди, які утримували дівчину, не можуть називати себе лікарями. А чинний керівник установи Борис Тудуров просто боїться втратити своє крісло.

Тудуров у свою ж чергу заявив, що дівчина поводила себе, як справжній шпигун. Вона ховала обличчя й намагалася втекти. А її друзі погрожували розправою.

Geplaatst door Borys Todurov op Vrijdag 14 december 2018

Нагадаємо, що у Києві 14 грудня представники громадської організації "С14" проникли в державну установу "Інститут серця". У цей момент у закладі проходив внутрішній непублічний тренінг, коли під час відпрацювання кризових ситуацій в приміщення проникла дівчина, яка вела незаконну зйомку. Працівники закладу її затримали, однак їй на допомогу прийшли троє молодих хлопців.

За його Тудурова, візитери не приховували, що знаходилися в Інституті разом із затриманою дівчиною. В установі викликали поліцію, яка під час обшуків знайшла холодну зброю.

Представники націоналістичного угрупувагня "С14" розповіли, що їх активісти прийшли з відеокамерами на загальні збори Інституту, які зібрав Тодуров, де обговорювався алгоритм дій, коли лікарню атакують радикали, як це було у випадку з Юрієм Крисіним, якого знайшли саме у дитячому відділення цього інституту.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Супрун вирішила, що телефон допоможе боротися з ВІЛ.

Також "Знай.uа" писав, що Супрун закликає українців вкриватися ковдрою і хусткою під час війни, як це допоможе, вона сама не знає.