Захоплений росіянами в полон моряк з буксира "Яни Капу" Володимир Лісовий заявив, що вважає себе військовополоненим.

Про це повідомляють ЗМІ.

Також відомо, що капітан третього рангу зустрівся зі своїм адвокатом та розповів, що відчуває себе добре.

Варто відзначити, що раніше командири двох інших захоплених кораблів "Бердянськ" та "Нікополь" також зазначали, що вони військовополонені та те, шщо не будуть співпрацювати з російською ФСБ.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того адвокат українця Микола Полозов розповів, що адміністрація московського СІЗО таки передала українському моряку посилку від рідних. Також він розповів, що жодних скарг чи прохань Лісовий не має.

Разом з тим варто відзначити, що правозахисник Еміль Курбединов, який представляє інтереси українських полонених моряків, провідав командира судна "Нікополь" Богдана Небилицю.

Зі слів Курбединова відомо, що капітан тримається молодцем, виглядає бадьоро, посміхається. Разом з тим, командира вже чотири рази переводили в різні камери.

"Зараз сидить з людиною на ім'я Мухамед. Відносини нормальні, але особливо не спілкуються", - розповів Полозов.

Крім того варто відзначити, що капітан корабля "Нікополь", захопленого російськими військовими в Керченській протоці, Богдан Небилиця заявив ФСБшным слідчим, що його необхідно розглядати у справі саме як військовополоненого.

"Як і з іншими моряками, з Небилицей було проведено слідчі дії, ознайомили з кількома постановами про призначення експертиз. Також провели його допит, в ході якого він заявив, що є військовополоненим", - заявив Полозов.

А ось за словами адвоката капітана Еміля Курбединова, Небилиця за час перебування в СІЗО "Лефортово" було чотири рази з невідомих причин переведено в різні камери.

Варто зазначити, що Небилиця став десятим моряком, який заявив, що вважає себе військовополоненим і відмовився давати свідчення.

До цього від дачі свідчень відмовилися командири трьох затриманих кораблів Денис Гриценко, командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, офіцер Служби безпеки України Василь Сорока, командир судна "Бердянськ" Роман Мокряк, а також кілька моряків.

Нагадаємо, зустріч Путіна з Трампом зірвалася, Пєсков поспішає на допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп висунув Путіну "український" ультиматум.

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко розповів, як Путін поплатиться за викрадених українських моряків.

Захоплені РФ українські моряки дають свідчення під тиском