Новообраний предстоятель нової УПЦ Єпіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, тому Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на офіційну заяву Епіфанія.

Він зазначив, що написав Онуфрію листа вселенський патріарх Варфоломій, і в ньому чітко зазначено, що після обрання предстоятеля нової церкви не зможе бути двох митрополитів київських.

"Відповідно митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні", - пояснив Єпіфаній.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відтепер всі парафії Московського патріархату знаходяться "в лоні РПЦ, маючи українську реєстрацію", зазначив Єпіфаній і закликав усіх приєднуватися до єдиної Православної церкви України.

"Зараз багато є тих, хто хоче перейти в єдину православну церкву, але вони перелякані. Вони до кінця не вірили, і, напевно, зараз ще не вірять і сумніваються, що ця справа буде доведена до кінця. Але ми довели, ми об'єдналися" , - наголосив предстоятель УПЦ.

Нагадаємо, новообраний глава Православної церкви митрополит Епіфаній зробив заяву, що до моменту отримання Томосу українська церква "не буде приймати ніяких вагомих рішень".

Про це він сказав у коментарях журналістам 16 грудня після богослужіння в Михайлівському соборі, розмірковуючи про питання подальшого статусу представників УПЦ МП.

"Томос - той документ, який нас юридично оформить, як автокефальну, незалежну церкву. Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи, які будуть керувати і брати участь в розвитку цієї церкви", - заявляє Епіфаній.

Раніше Знай.uа писав про те, що користувачі соціальних мереж висміяли колишнього Главу Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія. Він офіційно втратив титул митрополита Київського після Об'єднавчого собору.

Також Знай.uа повідомляв, що у Михайлівському золотоверхому соборі Києва пройшла перша літургія Предстоятеля єдиної Помісної автокефальної православної церкви України блаженнійшого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України.