Поліція затримала одного із замовників вбивства відомого активіста та екс-АТОвця Віталія Олешка з позивним "Сармат", якого вбили 31 липня 2018 року в Бердянську.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін на сторінці у Facebook.

За інформацією Аброськіна, зловмисника у неділю, 16 грудня, затримали в міжнародному аеропорту "Харків".

"Вчора при спробі перетнути кордон в міжнародному аеропорту "Харків" працівниками кримінальної поліції був затриманий мешканець Дніпра, який обґрунтовано підозрюється та є одним із замовників вбивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка, котрий був вбитий 31.07.2018 року у Бердянську", - написав Аброськін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Олешко був добровольцем батальйону "Донбас", брав участь у боях під Іловайськом. Олешко був учасником "Самооборони Бердянська", кавалером ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасником боїв за Іловайськ та пройшов російський полон.

Вбивство "Сармата"

Віталій Олешко загинув від куль стрілка, який вдерся у його двір, коли Віталій з рідними та друзями відпочивав біля будинку.

Невідомий двічі вистрілив йому у спину з мисливської рушниці та швидко зник з місця вбивства.

Очевидці стверджують, що зловмисників було двоє, і приїхали вони на червоному автомобілі, ймовірно "Таврія".

Нагадаємо, українцям показали відео зі слідчим експериментом під час розслідування нападу з кислотою на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, вдова убитого активіста, учасника АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат") заявила про погрози з боку адвоката народного депутата Олександра Пономарьова, Євгена Озюменка.

Також портал Знай.ua писав, що другий підозрюваний у вбивстві "Сармата" почув вердикт суду.

Дивіться: Вбивство "Сармата". Затримано одного з підозрюваних